Τοποθέτηση πρόσθετων αρχείων στο MSTS

Οτι έχει σχέση με το Microsoft Train Simulator. Νέα, Tips & Tricks, Προτάσεις για download, Απορίες, Χρήσιμοι Σύνδεσμοι.
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
alsthom
Webmaster
Webmaster
Δημοσιεύσεις: 3910
Εγγραφή: 25 Αύγ 2006, 23:18
Reputation: 2541

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετά πρόσθετα για το MSTS. Βαγόνια, μηχανές, ρούτες κτλ. Πολλοί χρήστες πονοκεφαλιάζονται στο που να εγκαταστήσουν αυτά τα πρόσθετα.
Για το τροχαίο υλικό τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Βρίσκεται μέσα στον φάκελλο TRAINSET του παιχνιδιού ο οποίος συνήθως βρίσκεται μέσα στο Program Files (δηλαδή στο C/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator/Trains/Trainset) και εκεί πρέπει να πηγαίνει το κάθε καινούριο τροχαίο υλικό που κατεβάζουμε.
Για παράδειγμα, έστω ότι κατεβάσαμε το αρχείο GP38.zip
Πρώτη κίνηση είναι να αποσυμπιέσουμε το αρχείο GP38.zip σε κάποιο φάκελλο προσωρινό. (Εννοείται ότι μπορούμε να διαλέξουμε την απευθείας αποσυμπίεση μέσα στο Trainset.)
Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην θέση που αποσυμπιέστηκε το αρχείο και θα ναι πλέον ένας φάκελλος με όνομα GP38.
Σε αυτόν τον νέο φάκελλο , πατάμε δεξί κλίκ και επιλέγουμε αποκοπή.
Έπειτα πηγαίνουμε μέσα στον φάκελλο Trainset του παιχνιδιού και με δεξί κλικ σε κάποιο κενό χώρο επιλέγουμε επικόλληση.
Αυτό ήταν.
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε αν κατεβάζουμε κάποια μηχανή σε εκτελέσιμο αρχείο (exe). Απλά θα πρέπει να δίνουμε τη διαδρομή του φακέλλου trainset κατά την εγκατάσταση ή να επιλέξουμε μια άλλη θέση και στην συνέχεια να τη μεταφέρουμε στο trainset.
Προσοχή πρέπει να δοθεί στα αρχεία con που συνοδεύουν τη καινούρια μας μηχανή. Αυτά τα αρχεία αφορούν την σύνθεση του τραίνου μας και είναι αυτά που βλέπει το MSTS ώστε να μας τα εμφανίσει στην οθόνη μας. Αν λοιπόν υπάρχει κάποιο con αρχείο , τότε το τοποθετούμε στον φάκελλο consists του παιχνιδιού. Συνήθως είναι στο C/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator/Trains/Consists.
Επίσης πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στα αρχεία help text που περιλαμβάνονται στα πρόσθετα.
Ηλίας
No alsthom...No Party!
Κλειδωμένο