Συμβουλές και "κολπάκια" για το Surveyor

Ότι έχει σχέση με το Trainz Simulator. Νέα, Tips & Tricks, Προτάσεις για download, Απορίες, Χρήσιμοι Σύνδεσμοι.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Φώτης Κορομηλάς
Staff
Staff
Δημοσιεύσεις: 2397
Εγγραφή: 06 Απρ 2012, 20:26
Reputation: 1328
Τοποθεσία: Νεάπολη-Νίκαια

Φτιάχνω αυτό το topic για να μπορούμε να ανταλλάζουμε συμβουλές και μικρά κολπάκια για το surveyor του trainz ώστε να μάθουμε κάποια παραπάνω πράγματα τα οποία θα μας διευκολύνουν στην κατασκευή διαδρομών και θα την κάνουν να φαίνεται πιο ρεαλιστική και πιο ωραία. Ας αρχίσω με μερικά κολπάκια.

-Επιλογή γραμμών. Υπάρχουν χιλιάδες τύποι γραμμών στο trainz και στο DLS και είναι σημαντικό όταν θέλουμε να φτιάξουμε μία διαδρομή να ψάξουμε όλες τις γραμμές για να βρούμε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο τοπίο. Φανταστείτε κάποιος να έχει φτιάξει μία ωραία διαδρομή με δάση, βουνά κ.λ.π του πρώτου μισού του 20ου αιώνα και να βάλει γραμμές με τσιμεντένιους στρωτήρες και γκρίζο σκύρο. Αυτό δεν θα φαινόταν ωραίο και θα χάλαγε κατά την γνώμη μου την διαδρομή.

-Συγκρουστήρες (buffers). Αν δείτε φωτογραφίες από σταθμούς τερματικούς, θα δείτε πως οι συγκρουστήρες είναι 2-3 μέτρα πιο "μέσα" από το τέλος της γραμμής για λόγους ασφαλείας (π.χ προβλήματα πέδης). Επίσης οι γραμμές προς το τέλος, είναι σκουριασμένες, γιατί δεν πατάνει οι ρόδες του τρένου.

-Αφήστε την τηλεδιοίκηση για το τέλος, γιατί αν βάλουμε ένα σήμα και μπροστά από αυτό βάλουμε και άλλη γραμμή, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με τις εντολές που ενδεχομένως να θέλουμε να δώσουμε σε κάποιο τρένο.

-Ονομάστε τις παρακαμπτήριες γραμμές και τους σταθμούς. Ειδικά αν θέλετε να δώσετε εντολές σε κάποια μηχανή θα σας διευκολύνει πάρα πολύ.

-Για να μην ψάχνετε ατελείωτες ώρες για να βρείτε ένα αντικείμενο, απλά βάλτε τα όλα σε ένα baseboard και ονομάστε το session, εργαλειοθήκη π.χ.


Πείτε και οι υπόλοιποι τα κολπάκια σας και τις συμβουλές σας. :-)
Άβαταρ μέλους
Φώτης Κορομηλάς
Staff
Staff
Δημοσιεύσεις: 2397
Εγγραφή: 06 Απρ 2012, 20:26
Reputation: 1328
Τοποθεσία: Νεάπολη-Νίκαια

Κολπακίων συνέχεια... :mrgreen:

-Κάτι που κάνουν αρκετοί (συμπεριλαμβανομένου και εμένα με την Γερμανική διαδρομή) όταν ξεκινάνε μία καινούρια διαδρομή είναι να κατασκευάζουν την γραμμή με τους σταθμούς και να μην βάζουν τίποτα άλλο. Έτσι μετά όταν τελειώνουν με την διαδρομή και ετοιμάζονται να γεμίσουν το σκηνικό καταλήγουν με πολλά baseboards και βλέποντας το βουνό των εργασιών που πρέπει να κάνουν, αποθαρρύνονται και τα παρατάνε. Οπότε καλύτερα είναι να γεμίζουμε το baseboard πρώτα και μετά να προχωράμε στο επόμενο.

-Αφήστε το βάψιμο για το τέλος. Ορισμένα αντικείμενα μπορεί να θέλουνε αλφάδιασμα.

-Όταν κατασκευάζουμε διπλή γραμμή και φτάνουμε σε καμπύλη, σταματάμε την διπλή γραμμή πριν αρχίσει η στροφή και βάζουμε ξανά διπλή γραμμή εκεί που τελειώνει. Γαι την στροφή χρησιμοποιούμε μονή γραμμή. Έτσι η διπλή γραμμή μένει ίσια και δεν παραμορφώνεται.:-)
Άβαταρ μέλους
Aristides
Προϊστάμενος
Προϊστάμενος
Δημοσιεύσεις: 1357
Εγγραφή: 30 Μαρ 2012, 06:38
Reputation: 518

Φωτη,δειξε μας ενα tutorial βημα προς βημα πως κανεις τα τοσο ωραια και τελεια αλφαδιασμενα γραμμολογια :xythumbs:
Απάντηση