Πρόταση αναδιάρθρωσης του forum

Συζητήσεις γενικού ενδιαφέροντος για το forum και την ιστοσελίδα. Προτάσεις για να βελτιώσουμε το forum και απορίες σχετικά με την λειτουργία.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Σταθμάρχης
Σταθμάρχης
Δημοσιεύσεις: 7092
Εγγραφή: 22 Ιαν 2007, 17:52
Reputation: 177

Τελευταία παρατηρούνται πολλά κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς στο forum, θέματα που ποτέ δεν υπήρξαν στο παρελθόν, και τίθενται σοβαρότατα προβλήματα δεοντολογίας [σε όλες τις περιπτώσεις υποβόσκει [άδηλα] το οικονομικό υπόβαθρο και μια ασάφεια στα κίνητρα, βλέπε νέα μοντέλα, βλέπε πρακτορεία τουριστικά κλπ και γίνονται μηνύματα με υπονοούμενα, που πιθανότατα έχουν σχέση με προσωπικό όφελος ή δυσφήμηση άλλου].
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μέλη που δεν έχουν το ταλέντο του διαλόγου ή την ωριμότητα, δημιουργούν θέματα, οι διαχειριστές αναγκάζονται λογικά να διαγράφουν μηνύματα και να κλειδώνουν τα νήματα.

Παράκληση, να μη διαγράφονται τα μηνύματα από το ενεργό νήμα μόνο, αλλά να μεταφέρονται σε άλλο νήμα και μάλιστα με αναφορά στο topic από το οποίο προέρχονται....

Έτσι θα υπάρχει αρχείο και θα αποφεύγεται η διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε μελλοντικές συζητήσεις με τα "σου είπα, μου είπες"...

Αν είναι δυνατό, αυτό να ξεκινήσει από το τελευταίο γεγονός, πρέπει η εικόνα του κάθε μέλους να είναι ξεκάθαρη, δεν βαθμολογούμαστε όλοι με τον ίδιο βαθμό αξιοπιστίας, μη τα κάνουμε όλα σούπα εδώ μέσα.

Με λίγα λόγια, ας γίνετε πιο αυστηροί, αλλά τα στοιχεία να είναι σε κοινή θέα..
Αρκεί να μη δημιουργήσουμε ξανά ένα αναξιοκρατικό μόρφωμα.....


Αξιοκρατία - Διαφάνεια - Ειλικρίνεια - Ευθύτητα - Αισιοδοξία

My flickr___ My Wix___ RailPictures


nullius in verba
Άβαταρ μέλους
pindos10
Staff
Staff
Δημοσιεύσεις: 3368
Εγγραφή: 12 Σεπ 2009, 13:15
Reputation: 4986
Τοποθεσία: Ασπροπόταμος
Επικοινωνία:

Δημητρη, τιποτα δεν διαγραφεται. Καπου εγραψα "αποσυρονται". Καποια μηνυματα δεν μπορουν να παραμεινουν, καθως παραβαινουν οχι μονο τους κανονισμους του φορουμ, αλλα αλλοιωνουν και τη φυσιογνωμια του, αφου καθε λιγο και λιγακι τα μελη δεν διαβαζουν ανταλλαγες αποψεων αλλα κοκορομαχιες.

Θα συζητηθουν απο την ομαδα διαχειρισης τα θεματα που θιγεις.
Άβαταρ μέλους
ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Σταθμάρχης
Σταθμάρχης
Δημοσιεύσεις: 7092
Εγγραφή: 22 Ιαν 2007, 17:52
Reputation: 177

Ευχαριστώ.
Αρκεί να μη δημιουργήσουμε ξανά ένα αναξιοκρατικό μόρφωμα.....


Αξιοκρατία - Διαφάνεια - Ειλικρίνεια - Ευθύτητα - Αισιοδοξία

My flickr___ My Wix___ RailPictures


nullius in verba
kosathel
Μηχανοστασιάρχης
Μηχανοστασιάρχης
Δημοσιεύσεις: 3534
Εγγραφή: 28 Αύγ 2006, 17:16
Reputation: 227
Τοποθεσία: Κερκίνη

Σωστό πολύ καλή ιδέα, κάθε μήνυμα που αποσύρεται να τοποθετείται σε χώρο όπως προτείνει ο Δημήτρης με αναφορά γιατί.
Πάτα εδώ να δεις το ιστολόγιό μου
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paico
Συνοδός
Συνοδός
Δημοσιεύσεις: 576
Εγγραφή: 30 Μαρ 2012, 06:38
Reputation: 511
Επικοινωνία:

ΣΕΝΤΟΥΚΟΜΑΧΙΑ 2013

Ως γνωστόν οι καλές ιδέες έρχονται ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις. Όπως του Κιθ Ρίτσαρντς που τού 'ρθε ο ρυθμός του Σατισφάκτιον ένα απόγευμα, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και ενώ έξυνε τη μύτη του ή κάτι τέτοιο, αν θυμάμαι καλά.
Έτσι κι εμένα, μου ρθε η σούπερ ιδέα που θα σας αναπτύξω και θα δώσει στο φόρουμ νέα προοπτική.
Έχω αράξει που λέτε σήμερα από το πρωί και με αφορμή και δικαιολογία μια ίωση που με ταλαιπωρεί από προχθές, λουφάρω κι έχω γλυτώσει από τις οικογενειακές υποχρεώσεις, σούπερ μάρκετ, βόλτα, τα παιδιά πρέπει να μένουν μακριά για να μην κολλήσουν... όχι κι άσχημα.
Χαζολογάω λοιπόν εμπρός στο λάπτοπ χωρίς τη συνηθισμένη γκρίνια και διαβάζω την πρόταση του Μπακιρτζή με την οποία δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μια κι εμένα μ έχουν προβληματίσει τα κρούσματα αντιπαράθεσης μεταξύ των μελών.
Ως αισιόδοξος άνθρωπος που είμαι και οπαδός της σχεδιαστικής αρχής πως το πρόβλημα τις περισσότερες φορές μπορείς να το μετατρέψεις σε πλεονέκτημα, δεν αργώ να συλλάβω την ιδέα. Ακούστε και συμφωνήστε

Η λύση είναι απλή. Τα εμπλεκόμενα μέλη θα λύσουν τις διαφορές τους στην
_001 sedoukomaxia.jpg
απλοί είναι και οι κανόνες, οι αρχηγοί (σεντουκάρχες) επιλέγουν τους παίκτες της ομάδας τους από άλλα μέλη του φόρουμ ώστε να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και ξεχύνονται στην αρένα.
_Paintball_US_Air_Force.jpg
Χρησιμοποιούμε λοιπόν τις υποδομές και τους κανόνες ενός γνωστού παιχνιδιού, δημιουργούμε ένα νέο τρόπο επίλυσης των διαφορών και επιπλέον παράγουμε θέαμα.
Ο νικητής - και εδώ είναι το σημαντικό - έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει από το σεντούκι του ηττημένου ένα προκαθορισμένο αριθμό φωτογραφιών, πχ 100, οι οποίες ακολούθως θα δημοσιευθούν στο φόρουμ.
Θα μπορούσε να διοργανωθεί ακόμα και ένα τουρνουά ή κι ένα πρωτάθλημα. Το κίνητρο της απόκτησης και αποκάλυψης των κρυμμένων φωτογραφιών του αντιπάλου νομίζω πως θα είναι ικανό ώστε πολλοί σεντουκάτοι να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή.

με αυτόν τον τρόπο έχουμε πολλαπλά οφέλη:
α) εκτονώνονται οι εντάσεις ανάμεσα στα μέλη
β) δημιουργούμε νέο ενδιαφέρον στα μέλη που θα αυξήσει τη συμμετοχή και θα προσελκύσει νέα.
γ) καταφέρνουμε να μάθουμε επιτέλους τι περιέχουν τα περιβόητα σεντούκια και αποδίδουμε την καταγεγραμμένη σιδηροδρομική μας Ιστορία στο λαό
δ) βγάζουμε τους σεντουκάτους απο την αφάνεια, στην πραγματικότητα τους δίνουμε την ευκαιρία να απολαύσουν την καταξίωση εν ζωή και σώζουμε το έργο τους αποδίδοντάς το στους ανθρώπους που μπορούν να το εκτιμήσουν.

Με σωστή οργάνωση δε το προϊόν θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά οφέλη. Καθώς ανάμεσά μας έχουμε πολλούς έμπειρους βιντεοσκόπους, θα μπορούσε να πωληθεί σε κάποιο κανάλι ανταγωνιζόμενο επάξια θεάματα όπως το Wipe Out ή εκείνο το κάστρο με τους Γιαπονέζους και με σαφώς χαμηλότερο κόστος παραγωγής. Με απλές κινήσεις θα μπορούσε να καταστεί ιδιαιτέρως ελκυστικό αυξάνοντας την τηλεθέαση
_paintball4a.jpg
θα μπορούσαν να διοργανωθούν και καλοκαιρινά τουρνουά, Μπίτς Σεντουκομαχία σε στιλ Μπίτς Βόλλει
_paintball-pa-1.jpg
Τα οικονομικά οφέλη θα μπορούσε να καταστούν τόσο σημαντικά ώστε να εξαγοράσουμε ακόμα και τον ΟΣΕ (αν και μάλλον σύντομα θα τον κλείναμε λόγω διαφωνιών του ΔΣ)

Για να μη σας κουράσω, εδώ σταματώ, μπορείτε να καταθέσετε ελεύθερα τις απόψεις σας και να τροποποιήσετε την ιδέα. Δεν παρακρατώ κανένα δικαίωμα επί αυτής, την αποδίδω στο σύνολο.

χαιρετισμούς
Παναγιώτης


ΥΓ παρακαλώ μη με φάει η σκούπα, μου πήρε ώρα να το γράψω και στην τελική, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
kosathel
Μηχανοστασιάρχης
Μηχανοστασιάρχης
Δημοσιεύσεις: 3534
Εγγραφή: 28 Αύγ 2006, 17:16
Reputation: 227
Τοποθεσία: Κερκίνη

Μετά την "αποχώρηση" του christo βλέπω πλέον ότι στο forum υπάρχει μια τάση φυγής, είτε άμμεσα είτε έμμεσα. Αυτό που με θλίβει έιναι ότι είμαστε τόσο λίγοι (ποσότητα), που είναι άδικο για κόντρες και αψιμαχίες να έχουμε μεταξύ μας δυσαρεστημμένους.
Ειδικά στον μοντελισμό.
Τρόπο να το αλλάξω δεν ξέρω.
Πάτα εδώ να δεις το ιστολόγιό μου
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nikos
Σταθμάρχης
Σταθμάρχης
Δημοσιεύσεις: 4747
Εγγραφή: 27 Αύγ 2006, 22:49
Reputation: 615
Επικοινωνία:

Κώστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το φόρουμ είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας που ζούμε και την απαρτίζουν όλων των ειδών χαρακτήρες.
Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε όλη τη μέρα τους "μπαμπούλες", να φοβερίζουμε και να απειλούμε τα μέλη.
Κάποιος που δεν κατανοεί ή δεν συμμερίζεται τις απόψεις κάποιου ή κάποιων, απλά δε τον παρακολουθεί και δεν ασχολείται μαζί του.
Το φόρουμ αποτελείτε από πολλά μέλη και όταν γράφουμε κάτι απευθυνόμαστε σε όλους και όχι μονο σε συγκεκριμένους. Αν κάποιος μας σπάει τα νεύρα, τον αγνοούμε και δεν ασχολούμαστε μαζί του.
Η αποχώρηση από το φόρουμ, δεν είναι λύση, εκτός και αν αυτό πραγματικά θέλουμε.

Σου θυμίζω, πως και συ κάποτε ήθελες να φύγεις, αλλά μάλλον το σκέφτηκες ωριμότερα και άλλαξες γνώμη.

Τέλος. Ο Χρήστος, φεύγοντας από το φόρουμ, δεν "τιμώρησε" τον ΧΟΥ-ΒΟΥ, αλλά όλους τους άλλους που του άρεσαν τα μαντέλα του και τον παρακολουθούσαν.
My pictures at Railpictures, Flickr and Railscapes.NET
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Der Alte
Μηχανοδηγός
Μηχανοδηγός
Δημοσιεύσεις: 2785
Εγγραφή: 28 Αύγ 2006, 11:11
Reputation: 1032

Παρατηρώ το thread "δημοσιεύματα από το διαδίκτυο".
Να εικάσω ότι παράγεται αυτόματα με αυτόματη αναδημοσίευση των "Σιδηροδρομικών νέων"; Γιατί ένα σημαντικό μέρος των αναρτήσεων των "Σιδηροδρομικών νέων" περιστρέφεται γύρω από τα ενδιαφέροντα του διαχειριστή τους, δηλαδή τα συνταξιοδοτικά του δημοσίου και του σιδηροδρόμου ειδικότερα, που μάλλον δεν αφορούν το Amnizia...
(αποψάρα δική μου, θυμηθείτε και τον Κλιντ Ήστγουντ στο ρητό του περί απόψεων, ντε και καλά δεν είναι ανάγκη να ασχοληθείτε) :)
Not yet Kameraden! Not yet!
Άβαταρ μέλους
EAZY
Μηχανοδηγός
Μηχανοδηγός
Δημοσιεύσεις: 2997
Εγγραφή: 28 Δεκ 2013, 16:51
Reputation: 8554

:mrgreen:
***Hold them from the nose and kick them in the ass.***
Απάντηση