Δημιουργία συνθέσεων (consists) στο MSTS

Οτι έχει σχέση με το Microsoft Train Simulator. Νέα, Tips & Tricks, Προτάσεις για download, Απορίες, Χρήσιμοι Σύνδεσμοι.
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
alsthom
Webmaster
Webmaster
Δημοσιεύσεις: 3907
Εγγραφή: 25 Αύγ 2006, 23:18
Reputation: 2525

Στο MSTS έχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε τις δικές μας συνθέσεις (consists).
Αυτό γίνεται καλώντας τον Activity Editor ο οποίος βρίσκεται στην παρακάτω θέση. Έναρξη>Προγράμματα>Microsoft Games>Train Simulator Editors & tools.
Στο παράθυρο εισαγωγής που ανοίγει καλούμε τον Activity Editor.
Εικόνα

Ανοίγει το παρακάτω παράθυρο στο οποίο πρέπει να επιλέξουμε File>Open
Εικόνα
Βλέπουμε ότι ανοίγει ένα παράθυρο με τις διαδρομές (routes) που έχουμε εγκατεστημένες. Διαλέγουμε στην τύχη μία (συνήθως την πρώτη) και οδηγούμαστε σε ένα νέο παράθυρο με τις εγκατεστημένες αποστολές (activities). Διαλέγουμε και εκεί την πρώτη.

1. Εικόνα

2. Εικόνα

Συγκεντρωτικά κλικάρουμε διαδοχικά: File>Open>EUROPE1>ACTIVITIES>aftrstorm.act

"Φορτώνει" η αποστολή και βλέπουμε το παρακάτω παράθυρο.

Εικόνα

Αυτό είναι το κυρίως παράθυρο του Activity Editor. Στο κύριο μέρος του παραθύρου βλέπουμε ότι κυριαρχεί η διαδρομή που ακολουθεί η συγκεκριμένη αποστολή,ενώ στο δεξί μέρος της οθόνης υπάρχουν κάποιες επιλογές μέσα σε τέσσερα διαδοχικά πλαίσια. Σε αυτή τη φάση εμας μας ενδιαφέρει το δεύτερο πλαίσιο που αναφέρεται στον Player και στο Player Service. Επιλέγουμε λοιπόν, New και βλέπουμε να ανοίγει το παράθυρο του Service Editor στο αριστερό μέρος της οθόνης.

Εικόνα

Αγνοούμε όλες τις επιλογές πλήν αυτής που βρίσκεται στο μέσον και αναφέρεται στα Consist . Επιλέγουμε New και βλέπουμε το παράθυρο του Consist Editor να ανοίγει.
Εικόνα

Εδώ λοιπόν είναι η ....Διαλογή του τροχαίου μας υλικού. Διαλέγουμε τύπο από το Rolling Stock Types πατώντας το βελάκι.
Υπάρχουν τρεις επιλογές για μηχανές( Electric, Diesel, Steam) και δύο για βαγόνια (Passenger, Freight) .Από κάτω βλέπουμε όλους τις διαθέσιμες μονάδες ανάλογα με το τί διαλέξαμε στον τύπο προηγουμένως.
Στο παράδειγμά μας, διαλέγουμε Diesel και την μονάδα GP-38. Παρατηρούμε την μηχανή που διαλέξαμε να εμφανίζεται στο μικρό παράθυρο προεπισκόπισης της σύνθεσης. Για να μπεί λοιπόν αυτή η μηχανή στην συνθεσή μας, αρκεί να την επιλέξουμε και κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού μας, να την σύρουμε στο κάτω μέρος του Consist Editor . Εκεί φαίνεται η τελική μορφή της σύνθεσής μας.

Εικόνα

Μπορούμε να προσθέσουμε και δεύτερη και τρίτη μηχανή αν θέλουμε, ακουλουθώντας την παράπανω διαδικασία. Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε την φορά της μηχανής μας και να την έχουμε "αλαργέν"! Αυτό γίνεται κλικάροντας πάνω της με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού μας (στο παράθυρο της τελικής σύνθεσης)
Στη συνέχεια αλλάζουμε τον τύπο και διαλέγουμε βαγόνια που θα έλκει η μηχανή μας. Τα τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο. Αν σε περίπτωση κάποιο βαγόνι δεν μας αρέσει ή μπήκε κατά λάθος μπορούμε να το βγάλουμε απο την σύνθεσή μας κλικάροντας πάνω του και με πατημενο το αριστερό πλήκτρο να το σύρουμε στην εικόνα σύνδεσμοι (couplings).
Όταν τελειώσουμε θα πρέπει να δώσουμε ένα όνομα στην σύνθεσή μας για να τη γνωρίζουμε όταν έρθει η ώρα να την επιλέξουμε. Δίνουμε λοιπόν Name και Display Name και τέλος πατάμε Save and Exit.

Στο παράθυρο του Sevice Editor που θα ναι ανοιχτός πατάμε Cancel και ακολούθως File>Exit Editor απαντώντας αρνητικά στην ερώτηση για αποθήκευση της αποστολής.

Το τραίνο μας είναι έτοιμο και μπορεί να τρέξει σε μια οποιαδήποτε "εξερεύνηση διαδρομής" (explore route).
Ηλίας
No alsthom...No Party!
Κλειδωμένο