Κανονισμός Λειτουργίας - Οδηγίες Χρήσης του Forum

Ανακοινώσεις που αφορούν την ιστοσελίδα και το forum. Συζητήσεις γύρω από τις εκδηλώσεις και τις εκδρομές της Amnizia.
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
DimitrisM.-spap
Staff
Staff
Δημοσιεύσεις: 753
Εγγραφή: 01 Σεπ 2007, 22:10
Reputation: 92
Τοποθεσία: Athens-Patra

Οι ακόλουθοι όροι χρήσης θεσπίστηκαν για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των συζητήσεων στο forum.
Η εγγραφή και συμμετοχή σας στο forum σημαίνει την πλήρη αποδοχή των όρων χρήσης.


Οδηγίες χρήσης - Κανονισμοί

1. Δεν επιτρέπονται τα greeklish, όπως δεν επιτρέπεται να γράφετε εξ' ολοκλήρου με κεφαλαία. Ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στο internet υποδηλώνει ότι φωνάζετε. Είναι κουραστικό για τους χρήστες να διαβάζουν μηνύματα γραμμένα εξολοκλήρου με κεφαλαία. Αν θέλετε να τονίσετε κάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε bold χαρακτήρες.

2. Ελέγξτε το μήνυμά σας πριν το δημοσιεύσετε καθώς και μετά για απροσεξίες που ίσως δώσουν διαφορετική ερμηνεία στα λεγόμενά σας. Χρησιμοποιήστε την εντολή Εdit ώστε να μορφοποιήσετε τα μηνύματά σας. Είναι ανούσιο και κουραστικό να κάνετε συμπληρωματικά posts για να αλλάξετε/συμπληρώσετε μια λεπτομέρεια. Επιπλέον, μην κάνετε άσκοπα post με σκοπό την απόκτηση μεγαλύτερου βαθμού, συμπεριλαμβανομένου και του bump post το οποίο δεν επιτρέπεται στην Amnizia.

3. Προσπαθήστε να διατηρείτε συνοχή και λογική σειρά στα μηνύματά σας. Αν το μήνυμά σας είναι αρκετές σειρές, καλό είναι να το χωρίζετε σε διακριτές παραγράφους. Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο από άλλη ιστοσελίδα ή από κάποια άλλη πηγή, θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρετε την προέλευση του κειμένου σε εμφανές σημείο του μηνύματός σας.

4. Τα μηνύματα θα πρέπει να δημοσιεύονται στην θεματική ενότητα η οποία σχετίζεται με το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Ο τίτλος του μηνύματος (αν υπάρχει) θα πρέπει να αποτελεί σύντομη περιγραφή του μηνύματός σας και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι παραπλανητικός. Αν διαπιστώσετε ότι κάποιο θέμα βρίσκεται σε λάθος κατηγορία ειδοποιήστε τον αρμόδιο Συντονιστή να μετακινήσει το θέμα μέσω της επιλογής “Αναφορά σε συντονιστή”. Φυσικά οι τελευταίοι μπορούν αυτόκλητα να πράξουν κάτι τέτοιο αν κρίνουν ότι ταιριάζει περισσότερο σε κάποια άλλη θεματική ενότητα.

5. Δεν επιτρέπεται να δημοσιεύετε προσωπικά σας στοιχεία όπως τηλέφωνα, διευθύνσεις, email, αριθμούς λογαριασμών τραπέζης κλπ. Υπάρχει κίνδυνος κακόβουλης χρήσης τους από τρίτους.

6. Το forum παρέχει την δυνατότητα να επικοινωνείτε με προσωπικό μήνυμα ή με e mail με κάποιο άλλο μέλος του. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταχράζεστε αυτή την δυνατότητα και να ενοχλείτε χωρίς λόγο άλλους χρήστες. Σε περίπτωση μαζικής αποστολής μηνυμάτων προς τα μέλη (spam mail), ζητάμε από τα μέλη μας την άμεση αναφορά του περιστατικού, ώστε να επιβληθούν κυρώσεις (1/2/3ήμερος αποκλεισμός από το forum).

7. Το forum παρέχει την δυνατότητα να τοποθετείτε στο προφίλ σας avatar και υπογραφές. Το avatar δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 135 x 135 pixels σε μέγεθος, καθώς και και τα 16kb σε όγκο και η υπογραφή σας δε θα πρέπει να ξεπερνάει τους 255 χαρακτήρες,. Αν για υπογραφή θελήσετε να τοποθετήσετε κάποια εικόνα δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τα 640 pixels σε μήκος και τα 160 σε ύψος. Αν κάποιο avatar ή κάποια υπογραφή αντιβαίνει στον κανόνα νο10, θα διαγράφεται χωρίς απαραίτητα κάποια προειδοποίηση. (Ομοίως, αν η υπογραφή θεωρηθεί προκλητική.) *

8. Οι Συντονιστές έχουν το δικαίωμα να διορθώνουν και να διαγράφουν posts, να κλειδώνουν topic ή να τα μετακινούν χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε καμία προηγούμενη προειδοποίηση. Αυτό αφορά την κρίση τους και την πολιτική του forum από την οποία καθοδηγούνται.

9. Πριν ζητήσετε ή ρωτήσετε κάτι σεβαστείτε τους υπόλοιπους χρήστες του forum ακολουθώντας ορισμένους απλούς αλλά παράλληλα βασικούς κανόνες:

α. Χρησιμοποιείστε την αναζήτηση του forum. Συνήθως οι πιο πολλές ερωτήσεις έχουν απαντηθεί αρκετές φορές παλαιότερα. Σε μια συνηθισμένη ερώτηση δύσκολα θα σας δοθεί απάντηση.

β. Διαβάστε απαραιτήτως το F.A.Q. (Συχνές ερωτήσεις). Διευκρινίσεις σε θέματα που έχουν καλυφθεί στα πιο πάνω κείμενα θα δίνονται εφόσον στο μήνυμά σας αποδεικνύετε ότι τα έχετε διαβάσει προσεκτικά και εξακολουθείτε να έχετε απορίες.

γ. Θυμηθείτε ότι οι υπόλοιποι χρήστες δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν. Μην απαιτείτε, ζητήστε ευγενικά αυτό που θέλετε και το πιο πιθανόν είναι να βρείτε ανταπόκριση. Επίσης, θα πρέπει να δίνετε όσο γίνεται σαφή περιγραφή της σκέψης σας για να γίνεστε πλήρως κατανοητοί και να γλυτώνετε κόπο και χρόνο.

10. Μην τοποθετείτε δυσφημιστικό, πορνογραφικό, προσβλητικό ή υλικό οποιουδήποτε άλλου είδους που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού Κράτους. Ιδίως, απαγορεύονται αυστηρά:

α. Οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (serial number, key generator, crack κλπ) καθώς και συνδέσμους με τέτοιο και πορνογραφικό περιεχόμενο.

β. Διαφημίσεις με μοναδικό σκοπό το χρηματικό ώφελος.

γ. Αγγελίες ή προσφορές για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών. Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα που θίγουν τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ταινίες και ηχογραφημένες εκτελέσεις μουσικών κομματιών.

δ) Ανάρτηση πορνογραφικού ή άσεμνου ή ερωτικού υλικού, είτε πρόκειται για εικόνα, είτε βίντεο, είτε παραπομπή σε ιστοσελίδα

ε) Πολιτικές διαμάχες / ναζιστικά σύμβολα/ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί

στ) Χλευασμός θρησκειών και θρησκευτικών συμβόλων

ζ) Χλευασμός / δυσφήμιση προσώπων (και προσωπικοτήτων)*

11. Απαγορεύεται ο προσανατολισμός (με οποιοδήποτε τρόπο) σε ιστοσελίδες που προβάλουν περιεχόμενο (όπως φωτογραφίες και βίντεο) που δεν ανήκουν δικαιωματικά στην ίδια και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα άλλων παροχέων χωρίς να έχουν την σχετική άδεια των δικαιούχων. Επίσης απαγορεύεται η ανάρτηση φωτογραφιών χωρίς να αναφέρεται η πηγή τους.

12. Δεν επιτρέπεται η εγγραφή του ιδίου χρήστη με πολλαπλούς λογαριασμούς. Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, θα κλειδώνονται όλοι οι λογαριασμοί που διατηρεί ο χρήστης ( και θα παραμένει ο παλιότερος)*


Τόπικ ανάρτησης Αγγελιών (Δεν διατίθεται πλέον στο forum)

13. Η Amnizia δε φέρει καμία ευθύνη για την ποιότητα και την κατάσταση των προϊόντων ή τη συναλλαγή μεταξύ των μελών.

14. Δεν θα γίνονται σε καμία περίπτωση δεκτές αγγελίες που δεν θα έχουν σοβαρό περιεχόμενο, καθώς και αγγελίες που έχουν σχέση με κάθε είδους παράνομο λογισμικό, παράνομη διακίνηση μουσικών κομματιών και γενικώς με ότι αυτό συνεπάγεται και διέπεται από τον νόμο για προστασία πνευματικών δικαιωμάτων (κανονισμός forum 10α). Θα διαγράφονται χωρίς καμία προειδοποίηση.

15. Για λόγους ασφαλείας θα διαγράφονται αμμέσως αγγελίες ή απαντήσεις που θα περιέχουν σταθερά ή κινητά τηλέφωνα, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς προσωπικά στοιχεία μελών. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα από τρίτους. Αν συμφωνηθεί κάποια πώληση ή ανταλλαγή για την επικοινωνία των ενδιαφερομένων χρησιμοποιείτε προσωπικά μηνύματά.

16. Όταν κάποιο προϊόν, προερχόμενο από αναρτημένη αγγελία πωληθεί ή ακυρωθεί, το μέλος που ανάρτησε την αγγελία ωφείλει να ενημερώσει τα μέλη στο σχετικό post που προανάρτησε ή να ενημερώσει τον αρμόδιο Συντονιστή για να προχωρήσει σε διαγραφή του post.


Παραβίαση των όρων χρήσης

17. Οποιοσδήποτε χρήστης υποπέσει σε μή τήρηση των ανωτέρω, θα ειδοποιείται είτε με post είτε με προσωπικό μήνυμα από κάποιον Συντονιστή προς συμμόρφωση ή θα τιμωρείται αυτομάτως χωρίς καμία προειδοποίηση. Σε περίπτωση σοβαρής παραβίασης, θα ενεργοποιείται απαγόρευση πρόσβασης στο forum είτε για πεπερασμένο χρονικό διάστημα είτε επ' αόριστον. Σημειώνετε πως η ομάδα Συντονισμού και η ομάδα Διαχείρισης δεν έχει καμία υποχρέωση να ειδοποιεί τους χρήστες για τα παραπτώματα τους πριν προβεί σε κυρώσεις.

18. Ως χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε δημοσιεύσει αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων. Ο χρήστης δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει ολική διαγραφή των μηνυμάτων του από τη διαχείριση και αυτό λόγω της διάσπασης που θα προκληθεί στη συνοχή και το νόημα των μηνυμάτων. Οι πληροφορίες αυτές δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς την συγκατάθεσή σας. Τα μέλη του forum δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμιά πληροφορία που αφορά άλλα μέλη του forum και η οποία παρέχεται από την ομάδα ή από τα ίδια τα μέλη του. Αν γίνει αντιληπτή η διακίνηση προσωπικών δεδομένων σε δημόσιο forum χωρίς την έγκριση των εμπλεκομένων, τότε η διαχείριση του forum έχει το δικαίωμα διαγραφής των μηνυμάτων καθώς και επιβολής κυρώσεων.

19. Αν κάποιος νιώθει προσβεβλημένος ή θιγμένος από κάποια ενέργεια κτλ. μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία εκείνος νομίζει και αρμόδια για τις παραπάνω διαφωνίες μεταξύ μελών και μη με την Amnizia είναι τα αρμόδια δικαστήρια της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών.

20. Η ομάδα διαχείρισης διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε επιβολή κυρώσεων (απενεργοποίηση λογαριασμού, διαγραφή χρηστών, αποκλεισμό διεύθυνσης IP) χωρίς καμία προειδοποίηση, στις αναφερόμενες πιο πάνω περιπτώσεις ή όταν το κρίνει σκόπιμο.

22. Δεν επιτρέπεται η εριστική συμπεριφορά με απώτερο σκοπό την πρόκληση εσκεμμένων αντιδικιών (trolling). (Τα μηνύματα αυτά θα διαγράφονται άμεσα)*

23. Για την ομαλότερη διεξαγωγή της συζήτησης και την όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση με σκοπό την πιο εύκολη παρακολούθηση των μηνυμάτων, δεν επιτρέπεται το chat (εκφράσεις όπως: thanks, μπράβο κλπ./ για τέτοιου είδους απαντήσεις, υπάρχει αντίστοιχο κουμπί “Μου αρέσει”), όπως και η παράθεση του αμέσως προηγούμενο μηνύματος και η παράθεση πολλαπλών φωτογραφιών.Τα μέλη είναι υπεύθυνα για τα γραφόμενά τους. Η Amnizia δεν τα υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τις θέσεις / απόψεις / πεποιθήσεις των μελών της.


Με κάθε σεβασμό στα μέλη μας, ανασχεδιάσαμε τον παραπάνω κανονισμό, ώστε να έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία μέσα στο forum. Σας ευχόμαστε “καλό ταξίδι” μέσα απο της σελίδες μας.
SV 3 PGS
Κλειδωμένο