Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Οτι έχει σχέση με το Microsoft Train Simulator. Νέα, Tips & Tricks, Προτάσεις για download, Απορίες, Χρήσιμοι Σύνδεσμοι.
Άβαταρ μέλους
Tsako
Webmaster
Webmaster
Δημοσιεύσεις: 876
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2006, 23:53
Reputation: 653

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό Tsako » 13 Μάιος 2010, 19:20

Τα terrain objects στο συγκεκριμένο tile που βρίσκεσαι ξεπερνούν τα 1000. Η Microsoft έλεγε σε όλους τους route creators να τοποθετούν στο μέγιστο 1000 terrain objects ανά tile. Αν μάλιστα ξεπεράσεις τα 1500 το tile crashάρει εντελώς και πέρα από το track database εξαφανίζει κάθε τί πάνω του.
Αυτό βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα πλέον όταν έχεις να κάνεις με ισχυρή μνήμη στην κάρτα γραφικών, αλλά στην περίπτωση σου μάλλον η κάρτα σου "εμπίπτει" στον κανόνα του μέγιστα 1000 terrain objects ανά tile.

Άβαταρ μέλους
nfotis
Σταθμάρχης
Σταθμάρχης
Δημοσιεύσεις: 7838
Εγγραφή: 28 Αύγ 2006, 20:57
Reputation: 499

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό nfotis » 13 Μάιος 2010, 23:15

Άρα, καλά θυμόμουνα κάτι για περιορισμούς μνήμης... :dancer:

@Nikos: υποψιάζομαι ότι αν έχεις κάρτα γραφικών με μνήμη 512+ ΜΒ, δεν θα πέφτεις σε κάποιο 'texture limit' ή κάτι ανάλογο (φαντάζομαι ότι από κεντρική μνήμη θα έχεις ήδη 2-3 GB, σωστά; )

Ν.Φ.
High speed, high quality, low cost - select any two.

Up hill slow, down hill fast, tonnage first, safety last.

The optimist sees the light at the tunnel. Pessimist sees the darkness. Realist sees the train. Train driver sees three idiots on the track

Άβαταρ μέλους
Nikos
Σταθμάρχης
Σταθμάρχης
Δημοσιεύσεις: 4748
Εγγραφή: 27 Αύγ 2006, 22:49
Reputation: 609
Επικοινωνία:

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό Nikos » 14 Μάιος 2010, 09:38

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις ιδέες σας.

Έθεσα το πρόβλημα και στο δημιουργό της ρούτας και αυτός δεν είχε σίγουρη απάντηση για το φαινόμενο.

Το πρόβλημα, αποκαταστάθηκε, εγκαθιστώντας τη ρούτα από την αρχή. Άρα δεν είναι θέμα δυνατοτήτων του μηχανήματος, αλλά κάποιο αρχείο που κάπου "στράβωσε".

Τη λύση την ήξερα, απλώς έλεγα μήπως ξέρει κάποιος κάτι και αποφύγω την επανεγκατάσταση, που κράτησε ένα ολόκληρο απόγευμα :shock:
My pictures at Railpictures, Flickr and Railscapes.NET
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Akis Dionisis
Μηχανοστασιάρχης
Μηχανοστασιάρχης
Δημοσιεύσεις: 3440
Εγγραφή: 26 Απρ 2007, 03:46
Reputation: 294

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό Akis Dionisis » 25 Νοέμ 2010, 13:25

Επειδή δεν έτυχε μέχρι στιγμής να ασχοληθώ καθόλου με το Train Simulator
και επειδή θα ήθελα να ασχοληθώ κι εγώ σαν μικρό παιδί που είμαι, :mrgreen: :doh: :bring: :crazyeyes: :lol22: :bash:
θα κάνω κάποιες ερωτήσεις σαν άσχετος που είμαι, στις οποίες όποιος μπορεί ας μου απαντήσει είτε εδώ, είτε με p.m.

1] Από που μπορώ να το κατεβάσω το παιχνίδι, έτσι ώστε να το έχω κι εγώ στον υπολογιστή?
α) Υπάρχει κάποιο σχετικό site?

2] Sceneries, Τροχαίο Υλικό κτλ [από Ελλάδα και εκτός Ελλάδος], εκτός από τις προσπαθειες που κάνετε κάποιοι να φτιάξετε, υπάρχουν στο παιχνίδι?

3] Είναι βαρύ το παιχνίδι για έναν υπολογιστή?


Αυτές οι απορίες μου για την ώρα... :mrgreen: :oops: :oops: :oops:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
DimitrisG
Staff
Staff
Δημοσιεύσεις: 3294
Εγγραφή: 26 Αύγ 2006, 18:22
Reputation: 433

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό DimitrisG » 01 Δεκ 2010, 08:41

"Akis Dionisis":2npmt4kc έγραψε:1] Από που μπορώ να το κατεβάσω το παιχνίδι, έτσι ώστε να το έχω κι εγώ στον υπολογιστή?
α) Υπάρχει κάποιο σχετικό site?

- Η τρέχουσα τιμή του προχτές που το έιδα στη Γερμανία είναι € 10, μην ξεχνάς οτι είναι παιχνίδι του 2001.
- Αλλες "πηγές" κατεβάσματος από εδώ, δεν πρόκειται να μάθεις.

2] Sceneries, Τροχαίο Υλικό κτλ [από Ελλάδα και εκτός Ελλάδος], εκτός από τις προσπαθειες που κάνετε κάποιοι να φτιάξετε, υπάρχουν στο παιχνίδι?

- Χιλιάδες ... μην σου πω εκατομμύρια, πολλά δωρεάν, κάποια σχεδιαστικά πρωτόγονα και κάποια δωρεάν τα οποία είναι τέλεια. Σου συστήνω ανεπιφύλακτα σαν πρώτο τζάμπα add-on το WupperExpress από το http://www.thetrain.de και το τραμ U-79 από το ίδιο site.

3] Είναι βαρύ το παιχνίδι για έναν υπολογιστή?

- Το βασικό παιχνίδι σε πλήρη* ανάπτυξη στο pc πιάνει 1,8 GB χώρο και για τους σημερινούς υπολογιστές είναι πούπουλο
- Η βασική έκδοση έχει 6 γραμμές (2 από Ευρώπη, 2 από USA και 2 από Japan).
- Μόλις το στήσεις, θα μπεις στο site της microsoft και θα κατεβάσεις 2-3 add-on που έχει.

* πλήρης: Σημαίνει οτι θα στήσεις όλες τις διαδρομές.
"Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε" Μένιος Κουτσόγιωργας
"Δεν δικαιούσθε δια να γράφετε" Σπύρος Νικολόπουλος

:master:

Άβαταρ μέλους
Akis Dionisis
Μηχανοστασιάρχης
Μηχανοστασιάρχης
Δημοσιεύσεις: 3440
Εγγραφή: 26 Απρ 2007, 03:46
Reputation: 294

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό Akis Dionisis » 01 Δεκ 2010, 11:44

Ωραίος ο G!
Ευχαριστώ!!!!! :allrightman:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
SPAP-lover
Συνοδός
Συνοδός
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Αύγ 2006, 10:38
Reputation: 26

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό SPAP-lover » 28 Δεκ 2010, 11:07

Κατέβασα τη διαδρομή Camino de hierro Soria. Η γραμμή δεν εγκαταστάθηκε σωστά.

Θέλω τη βάλω στο C>Program Files >Microsoft Games>Train Simulator>Routes.

Απορία: Πώς πρέπει να ονομάζεται o φάκελος που θα βάλω μέσα στο routes;

Άβαταρ μέλους
alsthom
Webmaster
Webmaster
Δημοσιεύσεις: 3625
Εγγραφή: 25 Αύγ 2006, 23:18
Reputation: 1063

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό alsthom » 28 Δεκ 2010, 13:25

@SPAP Lover ονόμασέ τον όπως θέλεις! Δεν υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα εγώ τον είχα αφήσει σαν "νέο φάκελο" και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Το παιχνίδι αναγνωρίζει κανονικά την ρούτα. Θέλει προσοχή στους δυο φακέλους VMSM-S_v2 και VMSM-T_v2.
Τα αρχεία του πρώτου πάνε στον φάκελο GLOBAL/Shapes και τα αρχεία του δεύτερου πάνε στον φάκελο της συγκεκριμένης ρούτας και στον φάκελο textures.
Ηλίας
No alsthom...No Party!

Άβαταρ μέλους
GiannisG
Συνοδός
Συνοδός
Δημοσιεύσεις: 363
Εγγραφή: 26 Αύγ 2006, 11:00
Reputation: 4

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό GiannisG » 30 Δεκ 2010, 16:36

To MSTS σε Vista παίζει ή μόνο μέχρι ΧΡ :?:

Άβαταρ μέλους
Nikos
Σταθμάρχης
Σταθμάρχης
Δημοσιεύσεις: 4748
Εγγραφή: 27 Αύγ 2006, 22:49
Reputation: 609
Επικοινωνία:

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό Nikos » 30 Δεκ 2010, 17:31

Στα 7. παίζεi, αέρα πατέρα. Δε βλέπω γιατί να μη παίζει και στα vista.
Τώρα θα μου πεις τα Vista είναι από μόνα τους ένα πρόβλημα. Σωστό κι αυτό.
My pictures at Railpictures, Flickr and Railscapes.NET
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
GiannisG
Συνοδός
Συνοδός
Δημοσιεύσεις: 363
Εγγραφή: 26 Αύγ 2006, 11:00
Reputation: 4

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό GiannisG » 30 Δεκ 2010, 17:46

To ρωτάω γιατί όταν τερμάτιζα το παιχνίδι μου κόλαγε και μόνο με ctrl+alt+delete τερμάτιζε....και κάτι άλλο που έκανε ήταν ότι όταν το εγκαθηστούσα στον C: μου έβγαζε error για κάποια βαγόνια και κάποια consists... και όταν το εβαλα στον Ε: όλα ήταν μια χαρά...

ΥΓ. Γενικά τα Vista δεν μου παρουσιάζουν τίποτα το ιδιαιτερο αν και έχω κάνει όλα τα updates...

Άβαταρ μέλους
alsthom
Webmaster
Webmaster
Δημοσιεύσεις: 3625
Εγγραφή: 25 Αύγ 2006, 23:18
Reputation: 1063

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό alsthom » 30 Δεκ 2010, 18:53

John πριν βάλω τα 7 , είχα τα vista και δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση ή στην χρήση του msts.

Μήπως να έκανες την εγκατάσταση σε λειτουργία συμβατότητας?
Ηλίας
No alsthom...No Party!

Άβαταρ μέλους
GiannisG
Συνοδός
Συνοδός
Δημοσιεύσεις: 363
Εγγραφή: 26 Αύγ 2006, 11:00
Reputation: 4

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό GiannisG » 05 Ιαν 2011, 00:44

Μήπως φταίει ότι έχω τα Vista 64-bit???
@alsthom όχι δεν νομίζω να ήταν σε κατάσταση συμβατότητας όταν τα έκανα εγκατάσταση...πώς μπορώ να το δώ αυτό??

Τέσπα....από βδομάδα που θα έχω τα CD και θα το ξανακάνω εγκατάσταση θα δώ όλα αν λειτουργούν σωστά...

Άβαταρ μέλους
ALCO.COST
Κλειδούχος
Κλειδούχος
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 30 Μαρ 2012, 06:38
Reputation: 0

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό ALCO.COST » 21 Ιαν 2011, 20:08

Λέει ότι οι κωδικοί δεν είναι συμβατές ΓΙΑΤΙ ????
Ενώ μόνες τους πάνε κανονικά δεν μπορω να βάλω βαγόνια ?!

Άβαταρ μέλους
alsthom
Webmaster
Webmaster
Δημοσιεύσεις: 3625
Εγγραφή: 25 Αύγ 2006, 23:18
Reputation: 1063

Απορίες για το Microsoft Train Simulator

Δημοσίευσηαπό alsthom » 21 Ιαν 2011, 20:44

"ALCO.COST":18taps6t έγραψε:Λέει ότι οι κωδικοί δεν είναι συμβατές ΓΙΑΤΙ ????
Ενώ μόνες τους πάνε κανονικά δεν μπορω να βάλω βαγόνια ?!


Φταίει το ότι μερικές μηχανές έχουν αυτόματους συνδέσμους και κάποια βαγόνια έχουν "αλυσίδα".
Αλλάζει όμως αυτό σχετικά εύκολα.
1.Άνοιξε τον φάκελο TRAINSET και βρες τη μηχανή (ή τα βαγόνια) που αρνούνται να συνδεθούν.
2.Στον φάκελο της μηχανής θα βρείς ένα αρχείο με κατάληξη eng, ενώ στα βαγόνια θα βρείς ένα αρχείο με κατάληξη wag. Κάνε δεξί κλίκ πάνω στο αρχείο αυτό (wag ή eng) και ανοιξέ το με το wordpad.
3.Θα δείς το παρακάτω κείμενο (εγώ δείχνω μόνο μερικές γραμμές) και θα πας εκεί που λέει COUPLING.( 11η -12η γραμμή)
4.Αν είναι στο Automatic θα το αλλάξεις σε chain ή το αντίστροφο...[Έχει σημασία-νομίζω-να μην χαλάσεις καθόλου τη μορφή του κειμένου, οπότε κοίτα να αλλάξεις μόνο αυτο που είναι εντός της παρένθεσης]
5.Καλές διαδρομές!

SIM

Κώδικας: Επιλογή όλων

ISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Wagon ( Dash9 
   comment(Dash 9-44CW)
   Type ( Engine )
   WagonShape ( dash9.s )
   
   comment( real: 10ft+3in 15ft+5in 73ft+2in )
   Size ( 3.594m 4.431m 21.8m ) 
   comment( 420k lb is the maximum )
   Mass ( 155t )
   WheelRadius ( 42in/2 )
   InertiaTensor ( Box ( 3.594m 4.431m 21.8m ) )
   Coupling (
      Type ( Automatic )
      Spring (
         Stiffness ( 1e6N/m 5e6N/m )
         Damping ( 1e6N/m 1e6N/m )
         Break ( 1.1e7N 1.1e7N )
         r0 ( 20cm 30cm )
Ηλίας
No alsthom...No Party!


Επιστροφή στο ευρετήριο

Επιστροφή σε “Microsoft Train Simulator (MSTS)”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

ypomnhma